Преброждаме света с „Клети създания“ от утре в кината

Преброждаме света с „Клети създания“ от утре в кината

Forum Film

A A+ A++ A

Ако сексът и приключенията ви притесняват, стойте далеч, далеч от чудатото, омагьосващо очарование, което ни очаква с Клети създания от утре, 19 януари, в кината! Може да е едва третата седмица на януари, но е трудно да си представим, че тази година ще има по-забавен, по-провокативен или по-екстравагантно странен филм. Новаторската и незабравима продукция, отличена с две награди „Златен глобус“ за най-добър филм – мюзикъл или комедия, както и за най-добра актриса – Ема Стоун, ни кани на див и необуздан карнавал на куриозното, извиращ директно от въображението на режисьора Йоргос Лантимос, обожаван заради уникалния си творчески похват и специална ниша в света на киното, изпъстрена със сюрреалистични разкази и мрачно комедийно изследване на човешкото поведение.

Адаптация на едноименния роман на Алистър Грей, Клети създания разказва за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, която е върната отново към живота от брилянтния и неконвенционален учен д-р Годуин Бакстър (Уилям Дефо). Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи – жадна за знания и житейски опит, тя бяга на вихрено приключение, прекосявайки континенти и океани заедно с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – хитър и развратен адвокат. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че трябва да се бори за свобода и равенство.

От обляния в слънце Лисабон до готическия студен Париж – ново видео зад кадър ни пренася право в умопомрачителната вселена на Клети създания и сюрреалистичните цветни декори. Попадаме в един свят, повлиян силно от стила ар нуво, но вместо флора и фауна виждаме изобилие от земни мотиви и фалически символи. Не се сещаме за друго място, където бихме предпочели да прекараме времето си.

Режисьор на Клети създания е Йоргос Лантимос (Омарът, Фаворитката), а сценарият е на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика, Круела), по едноименния роман на Алистър Грей. Продуценти са Ед Гайни, Андрю Лоу, Ема Стоун и Йоргос Лантимос . В ролите влизат Ема Стоун, Уилям Дефо, Марк Ръфало, Джерод Кармайкъл, Рами Юсеф, Маргарет Куали, Кристофър Абът, Сузи Бемба, Катрин Хънтър, Уейн Брет и др.

Преоткриваме света с Клети създания от утре, 19 януари, само в кината.


#филм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници