В Пампорово тече трескава подготовка за Световната купа по сноуборд

В Пампорово тече трескава подготовка за Световната купа по сноуборд
A A+ A++ A

В Пампорово тече усилено подготовката за Световната купа по сноуборд от календара на FIS, която ще се проведе на 20 и 21 януари. Това съобщи за "Фокус“ изпълнителния директор на курорта, Мариян Беляков. "Радваме се, че наваля естествен сняг. След него дойдоха поредица от дни с ниски температури, които продължават. Условията за ски в Пампорово са повече от отлични и към неделя смятам, че 90 % от ски-зоната ще бъде отворена“, поясни той.

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще приеме домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS. Състезанието, което ще се проведе на писта Стената, ще посрещне най-добрите състезатели в тази дисциплина от цял свят, със специалното участие на Радослав Янков, и безспорно ще бъде зрелищно. Веднага след това Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат надпреварата в паралелните дисциплини.

"Очакват се много туристи по време на Купата, не само от България, а и от всички краища на света, както и много любители сноуборда. Това е историческо събитие за курорта и региона. Имаме голям недостиг на легла за периода между 19 и 22 януари“, посочи Беляков.

Той допълни, че веднага след 22 януари се влиза в най-силната фаза от зимния туристически сезон, която продължава плътно до 4 март. Резервациите са най-вече от български туристи, но има и от Великобритания, Ирландия и всички балкански държави. "Тогава ще бъде и най-силният сезон и всички новости, които са направени в курорта през последните 12 месеца ще бъдат на разположение на хората. Знаем, че началото на сезона беше трудно, но виждаме, че условията за зимни спортове се подобриха драстично и оттук-нататък очакваме един много силен сезон“, категоричен е изпълнителният директор на "Пампорово“ АД.

Той подчерта, че тази година очакват и много силен сезон през месец март. "До седмица ще излезе и актуалната информация. Цените през март ще бъдат по-ниски. Подготвили сме няколко изненади за гостите на Пампорово и за всички, които искат да си планират мартенска почивка отсега и тя да бъде и по-бюджетна“, каза още Мариян Беляков

#сноуборд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници