Разликата между ГЕРБ и БСП стана само 3%, сочи проучване

Разликата между ГЕРБ и БСП стана само 3%, сочи проучване
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Разликата между ГЕРБ и БСП е вече само 3%, сочи проучване на агенцията за провеждане на предизборни прогнози „Галъп Интернешънъл" от ноември, публикувано във вестник „Преса".

Според социолога Андрей Райчев малката разлика между партиите се дължи, от една страна, на факта, че практически БСП е единствената истинска опозиция, предаде БГНЕС.

От друга страна, спадът на ГЕРБ се дължи на отказа от реформи, на преяждането с власт, което не се прощава и на преяждането с медийно присъствие, счита социологът.

Според него основната борба на предстоящите избори ще бъде между БСП и ГЕРБ, като той не изключва червените да надделеят над ГЕРБ, включително и с мнозинство.

Ако днес са изборите, за ГЕРБ ще гласуват 23%, за БСП 20%. През ноември 2009 г. разликата между двете партии е била 31% в полза на ГЕРБ, припомня Райчев.

Следващите партии с реални шансове за влизане в следващото НС са ДПС с 6% и „България на гражданите" с 5%.

Според „Галъп" другите партии са без шансове особено след разпада на Синята коалиция и на разделението на „Атака" от групата около ТВ „Скат".

#ГЕРБ #БСП #„Галъп интернешънъл" #вестник „Преса" #Андрей Райчев #ДПС #партии #избори #„Атака" #„България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници