Скандал в парламента, наказаха Костадинов

Скандал в парламента, наказаха Костадинов

стоп кадър

A A+ A++ A

Народните представители отново се изпокараха и се наложи да бъдат наложени наказания още в началото на днешното пленарно заседание. Причината - опозицията настояваше заседанието да се излъчва на живо, а управляващото мнозинство не се съгласи.

След като депутатите приеха през днешния ден първо да гласуват промените в Конституцията на трето четене, а след това да продължат с централния бюджет за догодина, председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов поиска дебатите да се излъчват пряко в национален ефир. Предложението му обаче не събра достатъчна подкрепа.

Последва сходно предложение от страна на депутата от БСП Георги Свиленски, но очаквано и неговото предложение не събра подкрепа.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов разкритикува, че за пореден ден парламентът се пази от жандармерия. Той заподозря, че управляващите се страхуват.

“Имате основания да се притеснявате. В парламента в момента вземат решения убийци. В парламента вземат решения основатели на корупцията в България, компаньонки, баш крадци”, изреди той. Костадинов нарече управляващите “политически отпадък”.

Председателят на НС Росен Желязков наложи наказание “забележка” на Костадинов като коментира, че депутатът търси провокация.

Явор Божанков от ПП-ДБ на няколко пъти цитира неуважителни и обидни думи на Костадинов към депутатите в залата.

“С цялото си политическо поведение политическата партия “Възраждане” и нейните лидери се цели разстройване на дейността на висшия орган на законодателната власт, а именно НС”, каза Божанков. Според него в изказванията на партията се включва реч на омразата, с което те нарушават устойте на демокрацията.

#Костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници