Безредици в парламента: Размяна на удари и сблъсъци между депутати на ДПС и „Възраждане“

Безредици в парламента: Размяна на удари и сблъсъци между депутати на ДПС и „Възраждане“

БГНЕС

A A+ A++ A

Напрежение в парламента, стигна се до скандал, размяна на обиди и сериозно сдърпване между депутати от ДПС и "Възраждане", което прерастна в размяна на удари.

Дотук се стигна, след като в знак на протест част от опозицията в лицето на депутатите от "Възраждане" окупира трибуната и се опита да блокира работата на Народното събрание, което днес провежда извънредно заседание. Все пак се събра кворум и заседанието бе открито от председателя на НС Росен Желязков. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение - депутатите да говорят от място с микрофон заради блокираната трибуна. Предложението беше прието с мнозинство.

Депутатите от "Възраждане" се опитаха да изключат звука от колоните в пленарната зала, докато председателят на енергийната комисия Делян Добрев представя от място доклада за промени в Закона за прилагане на ограничителните мерки спрямо Русия. Стигна се до спречкване между отделни народни представители от "Възраждане" и Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС. Това доведе и до по-сериозен сблъсък между групите на ДПС и на "Възраждане", които се струпаха на едно място, започнаха сблъсъци, бутане и размяна на обиди.

Петър Петров от "Възраждане" поиска пленарното заседание да бъде прекратено, но това не беше прието и в момента депутатите продължават да заседават, на фона на блокираната трибуна и създалото се напрежение.

#Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници