Почивка на ски? Голям удар с цените

Почивка на ски? Голям удар с цените

pixabay

A A+ A++ A

Солени цени очакват скиорите тази година. Ски сезонът в Пампорово се открива на 15 декември, петък

С нов 6-седалков лифт от писта "Малина" до връх Снежанка се открива новия ски сезон в курорта. Цената за лифта ще бъде 5 лв. за възрастен и дете през целия ден.

"Хората ще видят един страхотен нов лифт, който стартира от писта "Малина" до връх Снежанка. Ще има нов детски парк на писта "Малина", това заяви изпълнителният директор на "Пампорово АД" Мариян Беляков пред БНТ.

В полите на Снежанка туристите ще могат да се насладят на историческо събитие за Пампорово - Световната купа по сноуборд на 20 и 21 януари.

По думите на Мариян Беляков е абсолютен мит, че цените в зимните курорти у нас са по-високи от Алпите или други по света.

"Алпийските курорти се управляват основно от общини - отговорностите са разпределени между общините и частните инвеститори. Тук не е така. При нас частният инвеститор е натоварен с всички разходи и управление", каза изпълнителният директор на "Пампорово АД".

Той обясни, че цената за сезон на лифт карта е 1200 лв.

"Това е съвсем нормална цена. Оборудването и поддържането на ски курортите стана доста скъпо и е оправдано да се повишат цените на картите. На Запад са доста по-високи", уточни той.

#ски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници