Русия: Бурята в Черно море може да е разпръснала украинските минни полета

Русия: Бурята в Черно море може да е разпръснала украинските минни полета

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Бурята, която се разрази в Черно море в края на ноември, може да е разпръснала минните полета, поставени от украинските военни, което представлява голяма опасност за цивилните кораби. Това е заявил заместник-секретарят на руския Съвет за сигурност Михаил Попов, предава РИА Новости, цитирана от meteobalkans.com.

"Височината на вълните тогава достигна 9 метра. Тази най-силна буря през последните десетилетия разкъса мрежите на мините и най-вероятно разпръсна минните полета, поставени от украинската армия. Това представлява голяма опасност за цивилните кораби", е коментирал Попов.

"И всичко това се случи точно в онези дни, когато в Брюксел, уж загрижени за бъдещето на Украйна, бяха държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и украинският външен министър Дмитро Кулеба и обсъждаха въпроси, свързани с "отварянето на морските маршрути в Черно море". Американците и техните киевски марионетки- те премълчават факта, че чрез съвместните си действия са превърнали Черноморския басейн в изключително опасен регион за корабоплаване в продължение на много години. И това, разбира се, ще се отрази негативно на икономиките на всички черноморски държави", е допълнил Попов.


#мини #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници