Йотова: Учудвам се защо от Лукойл не са искрени и не кажат пред българските граждани какво са замислили

Йотова: Учудвам се защо от Лукойл не са искрени и не кажат пред българските граждани какво са замислили

БТА

A A+ A++ A

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че не е учудена от информацията, че "Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас.

"Аз не се учудвам, защото Асен Василев сподели това пред "Файненшъл таймс" още преди два месеца", каза Йотова. "Учудвам се защо не са искрени и нямат смелост да кажат пред българските граждани какво са замислили", добави тя.

Групата "Лукойл" започна работа по преразглеждане на стратегията си по отношение на предприятията си на територията на България, съобщиха по-рано днес от "Лукойл Нефтохим Бургас".

От компанията заявяват, че "предвид същественото изменение на условията за осъществяване на дейността" с помощта на международни консултанти ще бъдат анализирани различни опции, включително продажбата на бизнеса.

Вицепрезидентът Йотова коментира темата преди церемонията по връчване на 100 стипендии „Нели и Робърт Гипсън“ на студенти с високи академични постижения в Университетския театър към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

#Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници