ВИДЕО Борисов се закани: Този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор по бюджета

ВИДЕО Борисов се закани: Този път ПП-ДБ ще срещнат сериозен отпор  по бюджета
A A+ A++ A

Този път, ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. Тази закана отправи към партньорите си в (не)коалицията лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е във Велико Търново за среща на актива и се очаква днес партията да реши дали и как ще продължи колаборацията си с ПП-ДБ за съществуването на кабинета "Денков-Габриел".

"Ние сме казали, че няма да вдигаме данъците. Казали, че ще облагат втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете вдигат данъците, което не е вярно, заяви Бойко Борисов в коментар на държавния бюджет, анонсиран от финансовия министър Асен Василев. "Ще гласуваме бюджета. Хората обаче трябва да знаят защо участваме и подкрепяме сглобката. Ще искаме да се запише поименно каквото трябва за Монтана, за Плевен и т.н. ГЕРБ няма да ги пусна да участват във вдигането на данъците. Има си местни принципали, те да вдигат данъците", настоя партийният лидер.

Гневът му предизвикан от опасенията по бюджетната рамка, които изрази Даниел Панов - един от кметовете на ГЕРБ, които спечелиха нов мандат. "Много пъти сме лъгани, както бе за компенсиране на изборни длъжности, за какво ли не, и накрая - нищо. След като бе такъв голям зор

"Три години не се правеше нищо. Сега трябва да обясним на хората дали има смисъл да продължава "сглобката", отбеляза Борисов. Той даде насока накъде вървят нещата като се обърна към предаващия на живо от заседанието: "Я, махни това живо, че ще почнем да псуваме и да станем за смях".

„Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а към момента има 2 милиарда неизпълнени. А за следващата година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари? Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, за да може тия седем милиарда да си ги харчи", заяви депутатът Делян Добрев, който е един от най-яростните противници на кабинета.


#Бойко Борисов #ГЕРБ #Велико Търново #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници