Бойко Борисов махна от парламента шампионката от Варна по преференции Славена Точева

Бойко Борисов махна от парламента шампионката от Варна по преференции Славена Точева

ФБ/Славена Точева

A A+ A++ A

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен представител след изрично настояване от страна на лидера на партията Бойко Борисов, съобщи „24 часа“.

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като "Мис Преференция" или шампионката по преферении. Причината е, че на няколко последователни избора за народни представители, тя ставаше кандидатът, който събираше най-много лични предпочитания. На последните парламентарни избори през април 2023 г. Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за купуване на вот.

Заради тези необичайни гласове на Точева, която е бивша хостеса, се появиха сериозни съмнения, че тя е подкрепяна от варненския бизнесмен със спорна слава Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните местни избори тези обвинения се пренесоха и върху цялата варненска структура на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби битката за кмет на Варна.

С махането на Точева Борисов иска да изчисти възможността за всякакви спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката, разясниха близки до лидера на ГЕРБ. Като много вероятно оставката на Точева от парламента ще бъде последвана от сериозно разчистване в ГЕРБ-Варна. Това било и ясен сигнал до местните организации на партията, че лидерът нямало да им позволи дори и съмнения, че са обвързани със съмнителни бизнесмени.

#Славена Точева #преференции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници