Шум в сглобката провали първото заседанието на НС след вота

Шум в сглобката провали първото заседанието на НС след вота
A A+ A++ A

Първото заседание на Народното събрание след местните избори се провали поради липса на кворум.

При първата регистрация в пленарната зала бяха 74 народни представители, а при втората 67. Така че председателят на парламента Росен Желязков обяви, че следващото заседание на НС ще се проведе утре.

От пленарната зала днес отсъстваха законотворците от ГЕРБ и от ДПС.

Десислава Атанасова съобщи, че депутатите от ГЕРБ са се събрали на заседание, но не в НС, а в централата на партията.

"За нас е важно сега да направим анализ, почти шест месеца след началото на управлението, как се движат всички реформи, всички законодателни и управленски инициативи, кои от министрите се справят добре, кои – не", каза тя.

"Притеснява ни фактът, че се вземат решения, включително и предложения за законодателни инициативи като например данъчните закони, без да са обсъдени с нас", обясни Атанасова.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък призова депутатите от ГЕРБ да влязат в пленарната зала, защото има важно законодателство за обсъждане.

"След изборите са моменти, когато човек трябва да направи ревизия, да осмисли резултатите си и за колегите ще са трудни моменти, но все пак изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, за да можем да работим. Идват данъчните закони преди бюджета, цяла България чака бюджета, трябва да работим заедно. Има и вето на президента, което трябва да се обсъди", коментира Петков.

"Ние сме платени от народа, за да работим в пленарната зала. Ако те не дойдат, ние днес няма да се регистрираме, за да дадем възможността "Възраждане" и хората около тях да лидират законодателните процеси в НС", отсече той.

Според него депутатите от ГЕРБ трябва да влязат в пленарната зала, защото това е работата на всеки един народен представител.

"Ние сме готови на срещи, на разговори, защото целият народ нас чака, идва и Шенген и ние не можем да изоставим законодателните процеси", отсече Кирил Петков.

#НС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници