Денков: Нямам ментори и може би това е проблемът на президента (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Денков: Нямам ментори и може би това е проблемът на президента (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Нямам ментори. И може би това е проблемът на президента – че и той не ми е ментор. Няма други ментори. Не искам повече да коментирам чужди думи.

Така премиерът Николай Денков коментира от Приморско думите на президента, че „сближаване с кабинета ще има, когато той се еманципира от своите ментори.

Вчера президентът Румен Радев отговори на казаното от премиера Николай Денков за съществуващо напрежение между кабинета и президентството.

Правителството трябва да се еманципира от "политическите си ментори", преди да има сближаване между двете институции, заяви държавният глава.

„Институциите трябва да работя според това, което е заложено в Конституцията. Този, който излиза от рамките, е президентът“, посочи още Денков.

Излезли сме от времето, в което само се говори. Продължаваме с проверките, промените ще доведат до резултати. Това коментира премиерът по повод инцидента, при който пиян шофьор блъсна и уби момче на пешеходна пътека в София.

Денков коментира и постиженията на правителството в областта на висшето образование, преди началото на академичната година.

"Студентските стипендии са увеличени значително - техният размер вече е от 120 до 200 лв. Отваряме програма в размер на 100 млн. лева за ремонт на общежития. Отделяме 12 млн. лева за ограждане и облагородяване на 3 студентски кампуса в "Студентски град". Продължаваме да финансираме студентските практики", акцентира Денков.



#акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници