Премиерът Денков с първи думи за убийството на Алексей Петров (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Премиерът Денков с първи думи за убийството на Алексей Петров (ОБНОВЕНА, ВИДЕО)

Стоп кадър/Дневник

A A+ A++ A

"Фокусирахме се върху това, което още би могло да се направи, за да се справи държавата с тежките престъпления. За момента няма установена връзка между различните убийства, коментирани най-много в медиите напоследък”. Това заяви министър-председателят Николай Денков след срещата с представители на МВР и службите за сигурност. Премирът ги покани на разговори в четвъртък вечерта, а съвещанието продължи над два часа.

Причината за разговорите в Министерския съвет са "зачестилите тежки криминални престъпления в страната”. Срещата се провежда два дни след показното убийство на бизнесмена Алексей Петров. "Има твърде много различни линии във връзка с убийството на Алексей Петров, свързани с неговите позиции в ДАНС, с бизнес интереси, така че се изследват различни мотиви за това престъпление, включително отмъщение. Алексей Петров не се е чувствал застрашен и е ходил без охрана в последно време. Има конкретни следи, по които се работи, но не могат да бъдат представени публично”, допълни премиерът. Той категорично отрече убитият Алексей Петров да има нещо общо със сформирането на кабинета. Денков нарече подобно твърдение "спекулации”.

Вътрешният министър Калин Стоянов също коментира хода на разследването на показното убийство от сряда. "Не можем да говорим за гангстерска среда и завръщане на мутренските години”, категоричен беше той.

"Мислихме как да избегнем следващи подобни престъпления. Важно е институциите да подобрят комуникацията помежду си”, каза Денков, уточнявайки, че говори за МВР, служби и прокуратура. "МВР и Прокуратурата сключиха споразумение за координационен механизъм за обмен на информация и съвместна дейност, но само за наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Днес се договорихме министър Стоянов да влезе във връзка с прокуратурата и да бъде разширен обхватът на това споразумение, така че в него да влязат престъпленията срещу личността и борбата с корупцията”, отбеляза министър-председателят.

Премиерът смята, че работата с лицата, които биха могли да влияят на националната сигурност, трябва да се засили с цел превенция, предаде НОВА.



#акад. Николай Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници