Явлението "провеза" отмени празника на остров Света Анастасия

Явлението "провеза" отмени празника на остров Света Анастасия

община Бургас

A A+ A++ A

Туристическите разходки с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени, а курсовете ще се възстановят при подобряване на метеорологичните условия

Явление, наричано от местните "провеза" или "карпуз мелтем", което се характеризира със силни ветрове от изток-североизток, е причината празникът на остров Света Анастасия на 15 август да бъде отменен, съобщават от управата на острова на своята официална страница.

Туристическите разходки до острова с двата кораба "Анастасия" и "Бургас" са преустановени, а курсовете ще се възстановят при подобряване на метеорологичните условия, добавя БТА.

Въпреки че светицата патрон на острова се почита на 22 декември, празникът на острова се чества на Успение на пресвета Богородица.

В програмата за утрешния ден бе предвидено хоро в обедните часове с участието на професионалния фолклорен ансамбъл "Странджа". Единствено в този ден управата осигурява и свободен достъп до фара.

От управата на острова допълват, че информация за актуалната обстановка и възобновяване на курсовете ще бъде публикувана на страницата им във Фейсбук.

#Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници