Георги Връбчев за книгата "Жените на другите": Модерна, слънчева история за летни страсти и любовни многоъгълници

Георги Връбчев за книгата "Жените на другите": Модерна,  слънчева история за летни страсти и любовни многоъгълници
A A+ A++ A

Тони Кис обича еднакво силно, както живота, така и жените, но по онзи особен, джентълменски и старомоден начин, който ги кара да се чувстват желани по всяко време. Мил, тактичен и достатъчно привлекателен, той е мъж мечта за всяка жена. Яркото присъствие на нежната половина от света превръща книгата в нещо повече от забавна, лятна и стилна история, разказана със завидна доза чувство за хумор и уважение към човешките достойнства на всяка жена. История за взаимна нежност, шумни партита и лукс, криптовалути и акции, предателства и прошка, които разкриват деликатната природа на главния герой.

Георги Връбчев е носител на няколко международни награди от престижни литературни конкурси в Италия и Израел. Автор е на книгите „Някъде...там...някъде”, „Акорди”, „Ерик: Сказание за силата“. Освен автор той работи и като юрист. А сега ще сподели интересни подробности за новата си книга пред Jenite.bg.

Какво ще открием на страниците на "Жените на другите"?

Модерна и слънчева история за забавления, летни страсти и любовни многоъгълници в спирали от криптосхеми, интриги, съблазън и надиграване от двете страни на закона. История, разказана с чувство за хумор и добро настроение.

Какво се крие в заглавието?

Именно тези усмивки, хумор и добро настроение, които ме съпътстваха, докато пишех и които, по думи на вече прочели книгата, остават у читателя, след последната страница. Жените, с които общува главният герой Тони, са тези, които моделират сюжета и определят неговата посока и обрати. И нито една от тях не е "негова” в общоприетия смисъл, но това не му пречи да се отнася към тях като към прекрасна картина на изящна скулптура в музея на Живота.

Как дойде идеята за създаването на книгата? Какво или кой Ви вдъхнови?

Идеята дойде от мое лятно стихотворение "Юлско слънце”, което носи именно това настроение, което се надявам да остане у читателя дълго, след като прочете книгата. Вдъхнови ме лятото, усещането за свобода, което дава морския бриз, както и в немалка степен биографията на световните гиганти от рок група "KISS”, която четях същото лято.

Припознавате ли се до някаква степен в образа на главния герой?

Доста сме различни и това ми даде абсолютна свобода на въображението, лишена от почти всякакви граници.

Какви усещания искате да оставите в читателите?

Усещането за светлина и свобода, усещането, че животът е хубав, когато гледаме на него с усмивка и положително. Пред каквито и перипетии да се изправя главния герой, той реагира с позитивизъм и с непрестанната обективно-субективна настройка, че той е там, за да се забавлява. Във всички случаи. Дори и когато на карта е заложен живота му.

Описвате Тони Кис като мил и тактичен джентълмен. Останаха ли такива мъже в днешно време?

Има ги и не са на изчезване. Точно те са изключително важни в днешните освирепели дни и не бива да забравяме, че ги има. Както и не бива да забравяме, че жената е тази, която може да накара един мъж да разпери криле или да се срине в неподозирани дълбини. Ние просто сме двете части на едно цяло.

Тони Кис се сблъсква с различни жени в романа. Как бихте описали жените в модерното общество?

Силна и нежна, мила и делова. Не бих казал, че срещите му с жените приличат на "сблъсък" (смее се). Нека читателите да открият сами скритото послание във всяка от тези срещи.

Вдъхновяват ли ви ваши преживявания и срещи, които по-късно да вплитате в сюжета?

Да. В по-малка или в по-голяма степен имат отражение във всичките ми книги. Наблюдателен съм по природа и се стремя героите ми да притежават житейски, живи и правдоподобни черти. Не искам и не "прехвърлям” директно преживени от мен ситуации в написаното, вплитам ги, доколкото фикцията има нужда от тях.

Как бихте описали перфектното лято в няколко думи?

Дълга и забавна морска ваканция, последвана от безкрайни часове с книга в ръка в прохладните сенки на гористите планини.

#книга

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници