След фаталния изход за Ангел Личканов: Прокуратурата образува дело за смърт по непредпазливост

След фаталния изход за Ангел Личканов: Прокуратурата образува дело за смърт по непредпазливост
A A+ A++ A

Районна прокуратура под тепетата е образувала досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост, след като вчера задържания Ангел Личканов - Личкана почина в килия в следствения арест на Пловдив. 56-годишният мъж вчера е издъхнал, като по първоначални данни причината за смъртта е масивен инфаркт. Разследването е срещу неизвестен извършител.

След като бе разпространена вестта за смъртта на Личканов, първоначално близките му и адвокатът му Стоян Донков я опровергаха. В последствие обаче Донков е повикан в ареста, където официално му е съобщено за смъртта на подзащитния му. Дъщерята на починалия - Христина Личканова излезе с гневен пост , в който насочи обвиненията си към прокуратурата, че не са реагирали на предупрежденията на лекарите , че Личкана е "със запушена артерия и се нуждае от спешна реанимация". "Той не е откаран в болница. Ние стояхме с лекарствата пред ареста и не ни пуснаха. Адвокатът му в 17.30 часа се обади в ареста, откъдето му казаха че Ангел Личканов е жив и здрав. А дали е бил?! Това не може да се нарече естествена смърт!" , категорична е Христина Личканова.

Миналия петък Личканов е получил микроинфаркт и е бил в болница. След това е изписан. Вчера сутринта отново се е почувствал зле.

"На 20 юли 2023 г. с разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура Личканов е бил транспортиран до лечебно заведение на преглед и оказване на медицинска помощ във връзка със здравословни оплаквания. Датата, часът, лечебното заведение и медицинския специалист , който да извърши прегледа са били предварително посочени от защитника на Личканов в молба до прокурора. След извършен преглед той е бил върнат в следствения арест, където по-късно е починал" съобщават от Районна прокуратура.

По досъдебното производство са извършени незабавни действия по разследването - оглед, разпити на свидетели, както и е назначена съдебномедицинска експертиза за установяване на причината за смъртта. Действията по разследването продължават, коментират от държавното обвинение.

#Ангел Личканов #Христина Личканова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници