Ъндърграунд героят Личкана пак беснее - преби жена на пътя и счупи рейс! В съда отрича

Ъндърграунд героят Личкана пак беснее - преби жена на пътя и счупи рейс! В съда отрича

трафикнюз.бг

A A+ A++ A

"Наистина влязох в пререкания, но не съм удрял никого!". Това категорично каза 56-годишният рецидивист Ангел Личканов-Личкана от съдебната зала в Пловдив. Митичният ъндърграунд герой беше привлечен като обвиняем за извършването на три престъпления. На 22 юни при възникнала ситуация на пътя и спиране на червен сигнал на светофара Личкана слязъл от автомобила си и нападнал жена, управляваща друга кола, пише трафикнюз. Три дни по-късно той противозаконно повреди автобус и набил 54-годишния му шофьор. По думите на Личканов той е арестуван на излизане от спортна зала в Пловдив.

Днес в Районен съд- Пловдив се гледаше мярката му за неотклонение, като той поиска да бъде пуснат от ареста. Това обаче не беше уважено от магистратите.

Според държавното обвинение срещу Ангел Личканов са събраните доказателства, които го уличават в 3 престъпления и въпреки началния етап на разследването те сочат, че именно той ги е извършил. Прокурор Байрякова спомена, че са налични свидетелски показания, като е извършено и разпознаване на обвиняемия от страна на двамата пострадали Костадинов и Богоева. Тя добави още, че са направени огледи на местопроизшествията, като по едното престъпление е иззет и камъкът, който именно обвиняемия е хвърлил по автобуса и е счупил прозореца му.

Държавното обвинение изтъкна, че ако Личканов бъде пуснат с по-лека мярка има голяма опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид личността му. “Многократно е осъждан и е търпял всякакви по вид наказания- от глоба до лишаване от свобода”, добави Байрякова.

Стана ясно също, че последното осъждане на обвиняемия е от месец юли 2022 година, като Личканов е търпял ефективна присъда при първоначален общ режим.

“Изтъкна се от прокуратурата наличието на обременено съдебно минало. Няма спор за това обстоятелство. Изтърпял си е наказанията, позоваването обаче на обстоятелствата, че много пътува и назад във времето е осъждан, не доказва, че Личканов може да се укрие или ще извърши друго престъпление”. Това каза защитата на Личканов адвокат Стоян Донков.

Той добави, че от данните по делото може да се направи извода, че клиентът му има постоянен адрес и интерес активно да участва в хода на разследването. По думите на Донков става въпрос за три леки престъпления, като нито едно от трите не се наказва с лишаване от свобода над 5 години и ако бъде признат за виновен Личканов ще бъде наказан с пробация.

“Образно казано, няма какво да го плаши по това дело, за да има опасност да се укрие”, каза адвокатът.

Стоян Донков пожела от съда да се вземе предвид това, че свидетелката, за която се твърди, че е нападната от обвиняемия двукратно го е провокирала преди той да се ядоса. Тя е правила опасни маневри и е отнела предимството на Личканов. Юристът заяви, че тези действия са забранени по закон, като след това Богоева е показала среден пръст на Личканов.

“Не можем да виним само Личканов за този инцидент”.

Донков завърши с това, че няма категорични данни, че Личканов е извършил престъпленията и пожела мярка за неотклонение “домашен арест” или “подписка”.

Прокурорът опонира на казаното и заяви, че няма такова понятие като “леки престъпления”.

“Ако наистина съм такъв престъпник, повярвайте ми, че щях да реагирам по друг начин. Мога да псувам, мога да викам , но няма да ударя никого. Аз знаех, че ще ме потърсят от районното. Не съм ударил никого, наистина влязох в пререкания. Аз отидох да тренирам и ме арестуваха пред залата. Ако исках да се укрия щях”, каза в последните си думи към съда Личкана.

След изслушване на всички страни съдът прецени, че най-адекватната мярка за неотклонение спрямо Ангел Личканов е задържане под стража. Според магистратите ако той бъде пуснат от ареста няма опасност да се укрие , но може да извърши друго престъпление.

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване.

#съд #Ангел Личканов #Личкана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници