Дъщерята на Личкана: Убит е, това е! Стоях отпред с лекарствата

Дъщерята на Личкана: Убит е, това е! Стоях отпред с лекарствата
A A+ A++ A

Баща ми беше умишлено убит. Заявявам го категорично, защото смятам, че бездействието на някои хора е било целенасочено и това е довело до фаталния край. Това каза пред блиц Христина – дъщерята на ъндърграунд героя от Пловдив Ангел Личканов-Личкана, който почина в четвъртък в ареста.

Красавицата обясни, че десетина дни преди баща ѝ да бъде арестуван, е бил на коронарография и изследването е показало, че има проблеми със сърцето. Многократно Личкановa е викал линейка в ареста, тъй като е изпадал в кризи.

Килията там е била без прозорец, не му е достигал въздух. Той е получавал паник атаки и е имал клаустрофобия. Въпреки че многократно адвокатът му е подавал молби да бъде преместен в затвора, прокуратурата не е реагирала и не е разрешила.

Преди коронарографията Личкана е бил напълно здрав и всекидневно трениращ човек, обясни още Христина.

Тя и семейството ѝ мислят да съдят тези, които по думите им са виновни за смъртта на баща ѝ. Кога ще е погребението все още не е ясно, но на него се очаква да се стекат знакови личности от ерата на ВИС-2 от цялата страна.

Христина - с червената коса

Още снощи Novinite.bg бе първият сайт, който публикувa позицията на Христина Личканова, в която тя дава подробности за случилото се с митичния ъндърграунд бос:

Баща ми, Ангел Личканов, почина вследствие на бездействие от прокуратурата! Поради НЕВЗЕТИ НИКАКВИ мерки от органите на реда, нашият скъп и незаменим баща, син, съпруг и дядо, си отиде на 56г. На 20.07.23г, в 12ч на обяд, ТОЙ излезна от лекарски преглед в болницата със становище "СПЕШНА РЕАНИМАЦИЯ, ЗАПУШЕНА АРТЕРИЯ".

Не се предприеха НИКАКВИ мерки за спасяването на живота му, беше ВЪРНАТ В Ареста, въпреки че се чувстваше зле и НЕ БЕШЕ ЗАКАРАН В БОЛНИЦА, ИГНОРИРАЙКИ становището на доктора, че е за "СПЕШНА РЕАНИМАЦИЯ"!

Семейството му стояхме пред АРЕСТА в Пловдив, лично аз занесох лекарствата, изписани от доктора в 12ч на обяд, които НЕ БЯХА ПРИЕТИ ОТ ПОЛИЦАИТЕ!

АДВОКАТЪТ се обажда в АРЕСТА около 17.30-18ч и му казват,че Ангел Личканов е жив и здрав! А дали е бил ???????!!!!!!!!!!!

Недопустимо е това да се нарече "естествена смърт"!!!

#Ангел Личканов #Христина Личканова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници