Проби от водата на 3 точки по Северното Черноморие осветлиха истината

Проби от водата на 3 точки по Северното Черноморие осветлиха истината
A A+ A++ A

Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество на морската вода и липса на замърсяване. Това съобщиха пред БТА от Висшето военноморско училище (ВВМУ) "Н. Й. Вапцаров".

Екологичният мониторинг за състоянието на морската вода се провежда в хода на тактическо учение и учебно плаване на НИК 421 – „Св. св. Кирил и Методий", което започна на днес и ще продължи до 21 юли 2023 г. Предвижда се да бъдат обхванати общо 17 контролни точки по крайбрежието от Дуранкулак до Резово.

Първите проби са взети от съвместен екип на ВВМУ и Изпълнителната агенция по околна среда. Обект на контрол са множество параметри на морската вода, зададени от Басейнова дирекция "Черноморски район". Данните от химическия анализ са потвърдени от контролното наблюдение, осъществено с дрон, посочват още от ВВМУ.

По-рано от Министерството на околната среда и водите също съобщиха, че няма замърсяване на българската акватория на Черно море. Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се запазва стабилно благоприятна, като потенциалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна, посочиха от министерството.

#Българско Черноморие #Северното Черноморие #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници