Карайте внимателно: Пътят Симитли - Благоевград е сред най-опасните у нас

Карайте внимателно: Пътят Симитли - Благоевград е сред най-опасните у нас

pixabay

A A+ A++ A

Пътната отсечка между Благоевград и Симитли, позната на много от шофьорите, които пътуват за Гърция, отново се превърна в рискова, особено в пиковите моменти. Това сочат данните на автомобилните експерти в региона.

70% от катастрофите в региона от началото на летния сезон са станали именно там. Отсечката остава най-опасната в региона, като за последните два месеца са станали над 5 пътнотранспортни произшествия, повечето с тежкотоварни камиони

"В тази отсечка има два фактора - единият е субективен от шофьора, вторият е обективен - че пътят не е направен както трябва. Пътят трябва да е по-изправен. При завой от 70-80 градуса, шофьорите на камиони като пристигат с 40 тона маса, центробежната маса ги изхвърля", обясни Асен Машев, дългогодишен шофьор на тежкотоварен камион, предава БНТ

Посочи, че трябва да има полиция, която да стои на отсечката особено в пиковите часове, за да накара шофьорите да карат съобразно. А на пътя - да се поставят изкуствени препятствия, които да ограничат на скоростта.

Пътният експерт Георги Бързаков също заяви, че трябва да има повече полицейски патрули, а шофьорите да бъдат по-внимателни.

#път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници