"Гранична полиция“ препоръчва алтернативни пунктове за пътуващите към Гърция

"Гранична полиция“ препоръчва алтернативни пунктове за пътуващите към Гърция

МВР

A A+ A++ A

Ежегодно през летните месеци нараства броят на пътуващите към Гърция. Пътникопотокът на двата гранични пункта - „Кулата“ и „Маказа“, значително надвишава техния капацитет. Това засяга както български граждани, така и граждани на Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия, Северна Македония и др., които преминават транзитно през територията на България на път към гръцките курорти, съобщават от ГДГП.

От дирекцията уточняват, че е постигнато много добро взаимодействие с гръцките гранични власти, но въпреки предприетите общи действия - извършване на съвместен граничен контрол на принципа „на едно спиране“, осигуряване на непрекъснат процес на работа и на достатъчен брой служители за всички работни места за извършване на гранични проверки, използване на съвременни технически средства за бърза гранична проверка и открити на ГКПП „Кулата“ 3 допълнителни работни места, често се образуват колони от изчакващи автомобили и автобуси, а времето за изчакване за преминаване на границата се увеличава значително.


С цел облекчаване на преминаването на туристите, ГДГП им препоръчва алтернативните възможности и пренасочване през останалите гранични контролно-пропускателни пунктове, разположени на граница с Гърция, а именно - ГКПП „Илинден“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Тази информация, на български и английски език, може да бъде намерена и в интернет страницата на ГДГП. Тя може да бъде прочетена тук.

#Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"