Нинова за разговорите с ГЕРБ за правителство: Борисов искаше БСП да е параван на вредни политики за хората

Нинова за разговорите с ГЕРБ за правителство:  Борисов искаше БСП да е параван на вредни политики за хората

БСП

A A+ A++ A

Това не бяха разговори за правителство, беше имитация, загуба на време, липса на желание за разговор с тези, от които търсиш подкрепа.

Това коментира пред БТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова за разговорите за кабинет с ГЕРБ и последващото решение на социалистите да не го подкрепят.

Несериозният подход дори само към втората сила е показателен. В процеса на разговори ние многократно заявявахме какво трябва да се направи - изнасяне на 5-6 приоритета, след това разговори за срокове, премиер и министри. Те направиха грешка - партиен премиер със собствена програма и задачи. И какво се получава? Ние издигаме нашият кандидат, а вие натискайте копчетата, каза Нинова. Тя обясни, че БСП се отзовали абсолютно добронамерено на разговорите, но установили, че партията му трябвала на Борисов "за бухалка и за параван".

Той плаши с нас, че отива при другите и "вие повече не ме интересувате". Кирил Петков се хвана на това и каза: "не мога да си представя ГЕРБ и БСП да управляват". Е, как като ти довчера управляваше с БСП?, запита тя.

Той искаше да му станем един параван, зад който да провежда политика, която ние смятаме, че е вредна за хората, каза Нинова. Тя даде пример с това, че БСП се съгласили с 4,5% дефицит, ГЕРБ се съгласили, а час по-късно се съгласили и на искането на ИТН дефицитът да е под 3%, пише "24 часа".

#Корнелия Нинова #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници