Президентът на Бразилия Лула да Силва: Киев да се откаже от Крим, за да свърши войната

Президентът на Бразилия Лула да Силва: Киев да се откаже от Крим, за да свърши войната
A A+ A++ A

Президентът на Бразилия Луис Инасио Лула да Силва предложи вчера на Украйна да отстъпи полуостров Крим на Русия, за да сложи край на войната, като каза, че украинският президент Володимир Зеленски „не може да иска всичко“, предаде Франс прес.

Руският държавен глава Владимир Путин „не може да завземе територията на Украйна. Вероятно може да се обсъди въпросът за Крим“, той трябва да преослисли нещата, каза Лула на среща с журналисти в град Бразилия.

Зеленски също не може да иска всичко, посочва още Лула. Светът има нужда от спокойствие… Трябва да намерим решение, изтъкна Лула.

В края на януари Лула излезе с предложение с все още неясни контури, за посредничество в конфликта в Украйна от група държави. Идната седмица бразилският президент трябва да представи проекта си на китайският си колега Си Цзинпин в Пекин.

Бразилският държавен глава каза, че е „уверен“ в шансовете за успех на този проект и се надява тази група от държави да бъде създадена след завръщането му от Китай.

Главният външнополитически съветник на Лула Селсо Аморим се срещна в края на март в Москва с Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, който се очаква да пристигне в Бразилия на 17 април, отбелязва АФП.

#Луис Инасио Лула да Силва #Бразилия #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"