Делото „Семерджиев“: Има доказателства, че е бил сам в колата

Делото „Семерджиев“: Има доказателства, че е бил сам в колата
A A+ A++ A

Доказателства по делото срещу Георги Семерджиев, който причини жестоката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, сочат, че не е имало други хора в автомобила му. Това заяви заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров в коментар на най-новата теза на Семерджиев пред съда, че не той е управлявал автомобила по време на произшествието, а млада жена, с която се е запознал в Инстаграм, предаде БНТ.

"Ако в този автомобил се возеха други хора, те нямаше да са живи или поне щеше да има следи от тях. Най-важното е да се установи кой е извършителят на деянието, а всички факти в хода на разследването говорят за неговата виновност. Но аз не мога да съм на мястото на съдията, който ще вземе решение по делото", каза Тодоров.

Тодоров допълни, че очаква делото срещу Семерджиев да приключи още утре.

Заместник-председателят на Националната следствена служба определи като противоконституционна договорената ротация за председателството на 49-ото Народно събрание.

Според него съдебната система у нас работи добре, а дебатите за съдебната реформа се случват без участието на магистратската общност. Според Тодоров предложенията за промени на правомощията на главния прокурор и идеята в парламентарната квота на ВСС да няма действащи магистрати "не са реформа, а политически лозунги".

"Не повече от 3 - 4% от българските граждани са имали пряк досег с правосъдието, но 70 - 80% казват, че то не е справедливо. Аз убедено твърдя, че голямата част от българските прокурори, съдии и следователи са професионалисти", изтъкна той.

#Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите