Майката на Семерджиев: Само хубави неща мога да кажа за него, вината му е, че е минал на червено

Майката на Семерджиев: Само хубави неща мога да кажа за него, вината му е, че е минал на червено
A A+ A++ A

Вината на Георги е в това, че е минал на червено, но всички други неща, които се изприказваха за него, идват в повече. Това заяви пред bTV Марияна Семерджиев, майка на 35-годишния Георги Семерджиев, подсъдим за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", в коментар за свидетелските показания по делото срещу него в Софийския градски съд.

На 5 юли м.г. 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип "Ауди", помете такси на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Свети Наум" с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция "Европейски съюз". От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.

Вчера пред магистратите свидетел разказа, че в джипа на Семерджиев е имало две млади жени. По думите на Марио Гюзелев едната хленчела, а другата казвала: "Бързо, бързо, че убихме хора".

"Нито съм била свидетел на катастрофата, нито мога да кажа нещо за нея. Мога да кажа само хубави работи за сина си, аз съм майка. Всяка една майка ще защити детето си, каквото и да е. Сега, че е минал на червено. Да, има вина. Но всички други неща, които се изприказваха за него, идват в повече", коментира Марияна Семерджиева.

Тя категорично отрече твърденията, че синът й е бил с вече бившата полицайка Симона Радева преди катастрофата. По думите на майката в деня на инцидента Георги е бил в дома ѝ да вечерят и не може да каже дали е употребявал наркотици.

"Вечеряхме, говорихме си, тръгна си от нас. С нищо не е показал, че е дрогиран, нито сме го усетили, че е взимал такива неща", добави тя.

Делото предстои да продължи с разпити на вещи лица и заключения от експертизи.

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"