Защитната тактика на убиеца Семерджиев се срина, прехвърля вината на мъртъвци, които го "отвлекли" ВИДЕО

Защитната тактика на убиеца Семерджиев се срина, прехвърля вината на мъртъвци, които го "отвлекли" ВИДЕО
A A+ A++ A

Това е лоша изградена стратегия от защитата на Георги Семерджиев. Ние очакваме една максимална присъда и се надявам съдът да му е даде. Това заяви в ефира на Нова телевизия Пламен Димитров, адвокат на семейството на Хариет Стефанович.

„Вещите лица доказват кой е шофирал. Първоначалните му показания са, че е бил отвлечен, сложен в багажника. На последното заседание по делото стана ясно, че той се е запознал с момче и момиче в Инстаграм.

Направили са среща в заведение за бързо хранене до НДК. След това момчето изчезна. Станаха две момичета. Той твърди, че ги е познавал само от инстаграм. Но в един момент реши да даде имената и ЕГН-то на тези, които уж не е познавал. Съдията поиска листче от него с данните, за да се провери дали тези хора наистина съществуват”, допълни защитникът.

По думите му при извършената проверка се оказа, че МВР не разполага с подобни данни за тези лица и съдът отхвърли това твърдение. „Не мисля, че поисканото изменение на мярката за неотклонение ще бъде отменена от някой съд пред произнасяне на присъда. Вероятно това е тактика и ход, за да се отложи заседанието по делото на 21. Това трябва да се разгледа от Апелативен съд, а наближават празници и никой съд няма да работи”.

По думите му не става ясно откъде идват паричните потоци на Семерджиев. Автомивката му е закупена наскоро и няма как такива пари да идват от там.

Трябваше, може би, вътрешният министър да направи една по-задълбочена проверка кой и как в МВР е покровителствал Семерджиев, защото той е замесен и с наркотици, смята адвокатът.

ГЛЕДАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ТУК

#Георги Семерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Акценти