Непоказвани кадри! Жена със стълба помага на Георги Семерджиев след катастрофата

Непоказвани кадри! Жена със стълба помага на Георги Семерджиев след катастрофата
A A+ A++ A

Неизлъчвани досега кадри, които разкриват минутите след катастрофата на булевард „Черни връх“, за която е подсъдим Георги Семерджиев, бяха показани в „Тази сутрин“ по бТВ.

При инцидента загинаха две млади жени. На записите от охранителните камери се вижда момиче със стълба. Според разследващите това е полицайката Симона Радева, поясни репортерът Ивелина Драгнева.

Виждат се още и двама мъже, които тичат. За единия се предполага, че е Георги Семерджиев, но въпросът е кой е другият.

Млада дама с тъмна коса се приближава към кооперацията, в която Георги Семерджиев живее. Носи стълба. Три секунди по-късно я поставя пред входа на сградата и се отдалечава.

След 4 минути и половина камерата запечатва двама мъже, които тичат към стълбата. Предполага се, че единият е Георги Семерджиев, който успява да се скрие в дома си. В 23:50 ч. жената се връща и прибира стълбата.

Според разследващите на кадрите от охранителната камера е именно полицайката Симона Радева. По време на разпита си пред съда тя признава, че познава обвиняемия Семерджиев и след катастрофата му е занесла стълба с личния си автомобил. В показанията си като свидетел по делото тя допълва, че не е била сама.

След разпита Симона Радева отказа да отговаря на въпросите на екипа на бТВ.

Снимките на жената със стълбата са в кориците по делото срещу Георги Семерджиев. Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, не ги вижда за първи път.

„Според нейните показания са били в приятелски отношения, като познати лица, които са си споделяли общи интереси. Съобразно нейните свидетелски показания му е занесла стълба от личен, приятелски интерес да му помогне“, каза Христов.

На снимките вече е направена експертиза, за да се установи коя е жената със стълбата.

„Лицево-челюстно разпознаване и отговорът на експертите е, че не е ясно, не може да бъде идентифициран субектът в тези снимки“, каза още адвокат Мирослав Христов.

Има образувано досъдебно производство за това дали длъжностни лица са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие в нощта на трагедията. По информация на бТВ сред разследваните е именно Симона Радева.

#Георги Семерджиев #Симона Радева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти