Жената на Кирил Петков върти ВИП козунаци по 50 лева за брой

Жената на Кирил Петков върти ВИП козунаци по 50 лева за брой
Фейсбук
A A+ A++ A

Линда Петкова, съпругата на Кирил Петков, обяви, че вече приема поръчки за козунаци за Великден. Тази година канадката ще продава традиционния за празника сладкиш на още по-солени ВИП цени. Разфасовката от 500 грама в сладкарницата на Линда струва 29 лева, а тази от килограм – 49 лева.

Занаятчийските козунаци по рецепта на жената на бившия премиер се правят единствено и само по поръчка, а характерното за тях е, че не съдържат глутен."И тази година козунаците са два вида - със стафиди и цитруси или пък с натурален шоколад и бадеми. От 0,500 г и 1000 г. И двата вида са направени с масло, мляко, кафява захар, яйца, безглутеново брашно, мая, кора от лимон и канела. Подходящи са за хора с алергия към глутен, защото тук, в "Амели”, правим нашите сладкиши само без глутен!”, обяви г-жа Петкова във своя фейсбук профил. Поръчките тя приема на лично съобщение или по телефона. "Бройките са много ограничени, защото се приготвят единствено и само при нас”, рекламира козунаците тя.

Въпреки силно завишените цени по традиция около Великден канадката има много поръчки и сладкишите й се изчерпват около две седмици преди самия празник. Клиентелата й обаче е основно от заможни столичани.

49 лева за килограм козунак и 29 лева за половинка със сигурност са суми, непосилни за редовия български работещ и пенсионер. За сравнение – в актуалните брошури на големите супермаркети в момента тестените изделия са на големи промоции и на 10 пъти по-ниски цени.

Справка показва, че половин килограм козунак с шоколад и стафиди може да се намери на цени между 4 и 5 лева в зависимост от фирмата производител. Тези без пълнеж пък са с лев по-евтини. В сладкарницата си в центъра на София Линда предлага още здравословни торти, чийзкейкове и други десерти и печива. Всички на цени около и над 100 лева. От известно време насам тя е разширила и екипа си. Заедно с нея работят още трима души, които й помагат да смогва с поръчките и да обслужва клиентите, тъй като напоследък тя често отсъства от заведението.

Покрай предизборната кампания на мъжа си канадката беше "командирована” от екипа му с пиари да обикаля из страната заедно с Кирил Петков, за да затвърдят имиджа си на щастливо семейство, пише "Ретро".

#Линда Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници