Държавата спечели 115 млн. лв. от дяловете си в ЧЕЗ

Държавата спечели 115 млн. лв. от дяловете си в ЧЕЗ
Държавата спечели 115 млн. лв. от продажбата на миноритарните си дялове в ЧЕЗ на фондовата борса, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Държавата спечели 115 млн. лв. от продажбата на миноритарните си дялове в ЧЕЗ на фондовата борса, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Продажбата на двата миноритарни пакета на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД, София, и 33% от капитала на „ЧЕЗ Електро България“ АД, София, на фондовата борса приключи успешно, информира още агенцията.

В рамките на една работна седмица акциите на двете енергоразпределителни дружества бяха успешно продадени през борсата.

Общите приходи от продажбата и на двата пакета са на стойност 115 млн. лв., като най-силна търговията беше в първия ден, когато бяха продадени 75,56% от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД и 33,94% от „Чез Електро България“.

Това беше и третият, последен пакет от миноритарните държавни участия в енергозапределителните дружества ЕВН, Е.ОН (Енерго-Про) и ЧЕЗ, които Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол предложи за продажба чрез фондовата борса.

#фондова борса #Агенция за приватизация и следприватизационен контрол #Агенция за приватизация #приватизация #ЧЕЗ #„ЧЕЗ Разпределение България" #„ЧЕЗ Електро България" #ЕВН #Е.ОН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници