МЗ за случая „Даная“: Прокуратурата отказа да разследва шефа на „Пирогов“ поради липса на престъпление

МЗ за случая „Даная“: Прокуратурата отказа да разследва шефа на „Пирогов“ поради липса на престъпление

фейсбук

A A+ A++ A

Прокуратурата се е отказала да започне разследване по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ по случая „Даная“, уточниха от Министерството на здравеопазването в своя позиция до медиите.

Припомняме, че тази сутрин в медийното пространство излезе информация, че прокуратурата се е отказала от образуването на досъдебно производство по случая "Даная".

От Министерството на здравеопазването информират, че:

► Постановлението за отказ от образуване на наказателно производство по отношение на изпълнителния директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е на база извършена проверка на констатациите, съдържащи се в доклад на Звено „Вътрешен одит“ в Министерството на здравеопазването и доклад от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция. Мотивът за отказа е липсата на данни за престъпление.

"Днес в 14:00 ч. ще се срещнем с фондация "Даная", за да чуя техните искания. Искам да чуя какво ще каже майката на Даная, защото са направени три одитни доклада, с които се запознах внимателно", заяви здравният министър.

По думите ѝ причината за отказа е заради липса на данни за престъпление. "Със сигурност има проблеми в лечебното заведение, но, според мен, това не е по вина само на директора", каза Кондова.

#Даная

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите