Ризото у дома за 20 минути

Ризото у дома за 20 минути
A A+ A++ A

Ризото е едно от най-популярните и вкусни италиански ястия. То е известно с богатия си вкус и текстура, а също така може да бъде приготвено бързо и лесно у дома. В следващата статия ще ви представим една бърза и лесна рецепта за приготвяне на ризото.

Необходими продукти:

  • 2 чаши арборио ориз
  • 4 чаши зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 глава лук, нарязана на дребно
  • 3 скилидки чесън, нарязани на дребно
  • 1/2 чаша бяло вино
  • 1/2 чаша пармезан, настърган
  • 2 с.л. масло
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз, нарязан на дребно

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте голям тиган на средно висока температура и добавете маслото.
  2. Добавете лука и чесъна в тигана и гответе около 2-3 минути, докато лука стане мек.
  3. Добавете ориза и гответе около 2 минути, като разбърквате постоянно.
  4. Добавете бялото вино и гответе, докато почти цялото вино е изпарило.
  5. Добавете постепенно по 1/2 чаша от бульона към ориза и разбърквайте, докато течността е погълната. Продължете да добавяте бульона и да разбърквате, докато оризът е готов. Процесът на приготвяне на ризото обикновено отнема около 20 минути.
  6. Свалете тигана от котлона и добавете пармезана и магданоза. Разбъркайте добре, докато сиренето се разтвори и се смеси с ризото.
  7. Овкусете ризотото със сол и черен пипер на вкус.
  8. Сервирайте горещо и декорирайте с допълнителен пармезан и магданоз.

#храна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници