Янев: Скоро ще дойде ред да разследваме и лекарствената политика

Янев: Скоро ще дойде ред да разследваме и лекарствената политика
Според Янев лекарствената политика е свързана с олигарсите, които са спекулирали с тези цени и които са финансирали представители на Тройната коалиция. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Скоро ще дойде ред Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта да разследва и лекарствената политика с високите цени на медикаментите, каза на брифинг в парламента председателят й Яне Янев.

Според Янев лекарствената политика е свързана с олигарсите, които са спекулирали с тези цени и които са финансирали представители на Тройната коалиция, предаде БНР.

„Това е тема, която ще бъде трета или четвърта по ред, след като приключим с корупцията в енергетиката“, допълни Яне Янев.

В четвъртък на закрито заседание на Комисията ще бъде предложено разсекретяване на информацията, която е в секретна секция, обяви Яне Янев.

Той поиска от председателя на „България на гражданите“ Меглена Кунева да отговори защо прикрива фамилията си Пръмова.

„Миналия път БСП и ДПС се опитаха да бламират това решение, но днес то ще бъде обсъждано“, категоричен беше Янев.

Той представи документи от Националния център за информация и документация, от които става ясно, че Меглена Кунева е била с фамилия Пръмова, а по думите му, тя е продължила да използва това име, и я призова да покаже удостоверението си за граждански брак.

„И всички вие ще разберете, че наистина е била Пръмова, и то не за месец–два, а за години. Предизвика ме, че на няколко пъти тя едва ли не казва, че аз съм бил говорител на Бойко Борисов – пълни глупости. За разлика от нея, аз съм критикувал по възможно най-жестокия начин Бойко Борисов“, допълни Яне Янев.

#„България на гражданите“ #Пръмова #тройната коалиция #Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта #енергетика #медикаменти #цени #политика #лекарства #Меглена Кунева #Яне Янев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници