Apple ще произвежда 25% от продуктите си в Индия

Apple ще произвежда 25% от продуктите си в Индия
A A+ A++ A

Apple планира да увеличи дела на продуктите си, произвеждани в Индия, до 25%. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на министъра на търговията на Индия от 23 януари.

Като подчерта, че много големи компании са избрали обещаващия индийски пазар, Пиюш Гоял заяви: "Apple е още една история на успеха. Те вече произвеждат 5-7% от продуктите си в Индия. Ако не се лъжа, те искат да увеличат този дял до 25%. Най-новите им модели бяха пуснати на пазара в Индия."

Министър Гоял не уточни сроковете, в които Apple възнамерява да реализира тези цели, добави БГНЕС.

Тенденцията за изтегляне на производството от Китай в условията на забавяща се икономика и нарастващо напрежение е особено силна напоследък. Индия, както и Виетнам и Тайван, са сред страните, в които големите ИТ корпорации преместват своето китайско производство. Според индийския министър на електрониката и информационните технологии износът на Apple само за Индия е възлизал на 1 милиард долара през декември.

Apple стартира производството си в Индия през 2017 г., като избра за изпълнители Wistron и Foxconn. Междувременно Foxconn възнамерява да увеличи четири пъти броя на работниците в завода си за производство на iPhone в Индия през следващите две години. JP Morgan смята, че до 2025 г. 25% от продуктите на Apple ще се произвеждат извън Китай.

#Индия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »