Ураганът „Санди" удари източното крайбрежие на САЩ

Ураганът „Санди" удари източното крайбрежие на САЩ
В Ню Йорк градският транспорт не работи. Учебните занятия са отменени, не работят и официалните учреждения. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 2.2 млн. души в 11 щати в източната и североизточната част на САЩ остават без ток заради урагана „Санди", през нощта срещу вторник достигна бреговете на САЩ.

Електропроводите са прекъснати на много места от поривите на вятъра и от паднали дървета, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен, цитиран от РИА „Новости" и БГНЕС.

В Ню Йорк електроразпределителната компания „Кон Едисън" (Con Edison) съобщи, че с цел по-голяма сигурност, е спряла превантивно електричеството в Долен Манхатън, където 6.5 млн. души останаха без ток.

В Ню Йорк градският транспорт не работи. Учебните занятия са отменени, не работят и официалните учреждения.

От компанията „Пепко" (Pepco) в окръг Колумбия и още няколко други окръга в щата Мериленд съобщиха, че без ток остават около 20 000 абоната.

Компанията „Доминион Пауръ" (Dominion Power) в щата Вирджиния съобщава за 75 000 прекъснати абонати. „Балтимор Газ енд Еликтрик" (Baltimore Gas and Electric) в Мериленд за 26 000 абоната, НОВЕК (NOVEC), Вирджиния - за 15 000, „Рапахоннок" (Rappahannock), също във Вирджиния - за 5 000 клиента.

Властите в окръг Феърфакс, Вирджиния, съобщиха, че се е наложила евакуация в два района заради опасност от наводнения. Евакуацията предвижда около 125 000 души да напуснат домовете си.

Телефонни компании и оператори на мобилни връзки предупредиха, че са възможни прекъсвания на връзките заради урагана.

Компанията „Веризон" (Verizon) заяви, че хвърля всички сили за обезпечаване на работата на телефоните и интернет в пострадалите райони. Друг оператор - „Комсат" (Comcast) съобщи, че на работа са повикани допълнително хора, подготвил е генератори за извънреден случай и работи в тясно сътрудничество с местните власти.

Мобилният оператор AT&T каза на свой ред, че има пълна готовност за извънредна ситуация - технически средства и персонал.

Междувременно бе огласено, че стихията вече е взела две жертви. Мъж бе ударен от повалено дърво в Ню Йорк, съобщиха пожарникари. Инцидентът е станал в квартал „Куинс", а жертвата е мъж на 30 години.

Двама души са загинали при подобен инцидент в Ню Джърси след като дърво падна върху автомобила им.

#ураган #„Санди" #Източното крайбрежие #САЩ #Ню Йорк #Мериленд #ток #компании #телефони #загинал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници