Темида’22: Бахаров може да влезе в затвора, 8 г. грозят Лоренцо, Токев смени кухнята с килията

Темида’22: Бахаров може да влезе в затвора, 8 г. грозят Лоренцо, Токев смени кухнята с килията
Стоп кадър/НОВА
A A+ A++ A

2022 г. ще бъде запомнена с арестите и проблемите със закона на някои известни личности у нас. Някои се разминават между капките, но други търкат наровете в родната пандела, други все още ги грози затвор.

Случаят с по-малкия Бахаров е последният за тази година, при който е арестувана известна личност. Много е вероятно Явор Бахаров да се озове зад решетките за няколко години. Това стана възможно, след като актьорът бе задържан с трева на 4 декември вечерта. Ченгета го спипаха да пафка марихуана на столичен тротоар. Още на следващият ден на Бахаров бе повдигнато обвинение за притежание на наркотици. Проблемът е, че бунтарят има условна присъда за наркотици от 2021 г., която е в четиригодишен изпитателен срок, който още не е изтекъл.

Арестуваният Бахаров прекара нощта в Четвърто РПУ в София, след което бе освободен. Според закона го грози глоба от 1000 лв., но адвокатът му е категоричен, че ще обжалват и обвинението, и задържането на актьора, защото е заловен с нищожно количество марихуана.

Нещата за актьора хич не са розови, тъй като миналата година бе сгащен да бръмчи пиян и надрусан из курортния град Банско.

Тази му изцепка му докара една година условно с 4 години изпитателен срок. Актьорът има и други присъди в миналото. Съден е за хулиганство, както и за каране пиян, но по тях е реабилитиран. Затова и през 2021 г. получи условно наказание.

Заради това, че е в изпитателен срок, възможността Бахаров да търка наровете в Казичене, където беше и Токев доскоро, е много вероятно.

Само няколко месеца преди да нашуми случаят с Бахаров, в началото на октомври бе погнат друг известен на обществото човек. Не кой да е, а самият Лоренцо - синът на Софи Маринова.

Лоренцо бе издирван и погнат от ченгетата за възможното му участие в организирана мрежа за трафик на мигранти. На която се твърди, че именно малкия певец е тартор.

Синът на Софка бе разпитан във връзка с мащабна схема за трафик на мигранти. Информация за негово евентуално участие разследващите придобиват, след като залавят трафиканта на мигранти Иван, който казва, че не друг, а именно Лоренцо е тарторът на каналджийската схема.

Тогава униформените веднага се запътват към адреса на Лоренцо в Етрополе, но не го откриват на мястото. Малко по-късно е пуснат за издирване на местно ниво, а ден след това и за общодържавно. След няколко дни безуспешно търсене Лоренцо сам се появява и е разпитан във връзка с твърденията на заловения каналджия Иван. След разпит, продължил няколко часа, органите на реда освобождават Лоренцо, тъй като на този етап нямат никакви доказателства, че е замесен в каналджийската схема. Разследващите разполагат само с думите на Иван, които според районния прокурор на Бургас Мария Маркова "може да са защитна версия".

Лоренцо го грозят 8 г., ако докажат, че е замесен в схемата с трафик на мигранти

Лоренцо го грозят 8 г., ако докажат, че е замесен в схемата с трафик на мигранти

Пред разследващите Иван твърди, че синът на Софи Маринова го е взел от строителен обект в София, качил го на беемвето си и го закарал до входа на село Дебелт. Според историята на каналджията Лоренцо го оставя в Дебелт, дава му ключовете за джип "Сузуки Витара", който е с пълен резервоар, и GPS точка, от която Иван да вземе групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Лоренцо му дава и указания за обратното връщане до София. Бежанците трябвало да бъдат закарани до столицата, а от там други каналджии щели да ги изведат към Германия. Това твърди заловеният трафикант.

В момента разследването продължава да тече и се чакат разпечатки, за да се установи дали и колко пъти Лоренцо е говорил с Иван. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 8 години решетки.

Така стигаме и до най-шумния и фрапантен случай, този с шеф Токев. Топготвачът влезе в кауша в Казичене на 1 март. Токев потърка наровете, защото подобно на Явор Бахаров наруши условната си присъда, след като бе сгащен пиян на дърво зад волана на Околовръстното шосе в столицата. Тогава гумите на колата на шефа бяха разцепени и от джантите хвърчаха искри.

Токев излежа присъдата си и е свободен човек

Токев излежа присъдата си и е свободен човек

Кулинарят успя да сключи споразумение с Районната прокуратура и лежа само до 20 юли, когато излезе от Казичене. В момента, както вестникът написа, Токев отново е зад волана и бръмчи свободно, , пише "България днес".


#бг звезди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници