Светско-културните скандали на отминалата година

Светско-културните скандали на отминалата година
A A+ A++ A

Скандална ли бе българската светска 2022-а? На този въпрос може да се отговори като в стария виц за бутилката: наполовина пълна и наполовина празна. Някои от скандалите с лого "произведено в България" бяха възприети като пакости на разглезени деца и обратното. Но не може да се отрече, че "вечната рубрика" "Секс, пари, власт" набъбна като сюнгер във вода. И за това имат заслуга както родни звезди, така и хора извън светлините на прожекторите, пише „България днес”.

Диана Димитрова стана жертва на годината

Твърдящата, че е бита от Вергов Диана Димитрова е дала показания в полицията - Закон и ред - Новините - от България и света, бизнес, анализи, политика
Битата преди 5 г. актриса Диана Димитрова, Снимки: Фейсбук

С титлата жертва №1 на годината по право се окичи Диана Димитрова с разкритието си, че преди пет лета е била наритана в лицето от свой популярен колега. Бившата муза на писателя Калин Терзийски обаче не спомена в поста си във фейсбук името на бабаита. Боравещата вещо и с четките красавица издаде само, че бруталната случка се разиграла по време на снимките на сериала "Откраднат живот" пред очите на 30 човека от снимачния екип. В медиите се завъртя името на Юлиан Вергов като "автор" на побоя, но Диана Димитрова продължава да се въздържа от публичното посочване с пръст на насилника.

Андре Токев смени кухнята с килия

5 месеца след пандиза: Токев пак подкара злополучния джип
Андре Токев, Колаж: Телеграф

В началото на годината Адре Токев се озова зад решетките за 8 месеца и половина заради шофиране в нетрезво състояние. На 31 октомври 2021 г. ВИП кулинарят бе закопчан, след като полицаи го изловиха да фучи след употреба на алкохол и със спукани до джанта гуми на Околовръстното шосе в София. Оказа се, че тв готвачът е рецидивист, защото през 2019-а също е спипан от КАТ пиян зад волана. Тогава Токев е получил 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката за 4 месеца. В Софийския централен затвор обаче вълшебникът в кухнята си спечели репутация на хрисимо момче и бе награден с лек режим в Казичене.

Морфов поведе "хъшовете" си срещу шефа на Народния

Александър Морфов напуска Народния театър - По света и у нас - БНТ Новини
Режисьорът Александър Морфов, Снимка: Стоп кадър/БНТ

В началото на декември Народният театър се разтресе от уж вътрешноведомствен конфликт, който на второ четене освети "сценария", по който се управляват държавните културни институции в България.

Именитият режисьор Александър Морфов скочи срещу всевластието на пиарката на театъра Велислава Кръстева. Той дори поведе "хъшовете си" на бунт срещу шефското тяло на националната сценична светиня, но "четата" му остана малобройна. Бунтът бе потушен с писмото на повечето стари и нови звезди на театъра в защита на неговия директор Васил Василев. Любимият "хъш" на Морфов - Валери Йорданов, който бе един от най-активните биткаджии, даже влезе в болница, след като стресът повиши критично кръвната му захар.

Прокуратурата погна Рут Колева

Скандалното фото на Рут Колева, Снимка: Фейсбук

През ноември Рут Колева бе привикана в полицията в Перущица да дава показания за "светотатството си". Преди това в социалката си певицата напуска фотоси, на които клечи по голи кълки върху паметника на героите от историческото клане в родопския град.

Кметицата на Перущица нададе вой до небесата, който обаче бе чут в прокуратурата. Наложи се Колева да изостави ангажиментите си и да пътува до градеца, за да бъде разпитана от местните полицейски дознатели по образуваната проверка.

И досега не е ясно дали поп изпълнителката е третирана като свидетел, или като извършител и какво точно й вменяват. Рут обаче светкавично отвърна на удара, като публикува снимки на рушащия се и издраскан монумент, около който се е заформило минисметище.

Чалга певица се кълчи на църковна камбанария

Лорена се кълчи на камбанария, Стоп кадър

Клипът към песента на Лорена и Джордан "Крадена любов" предизвика свещения гняв на Светия синод в пълен състав. На видеото фолкаджийката се кълчи полугола на камбанарията на храма "Свети Петър и Павел" в местността Петров кръст в село Ковачевица, Самоковско.

Синодалните старци светкавично изпратиха "кърваво писмо" до "Пайнер", в което заклеймяват позите на певицата като богохулство.

"Многократното показване в произведението като подчертан акцент на разголената женска фигура на един от изпълнителите, стъпил и качен на камбанарията на храма и изпълняващ танц, демонстриращ еротика непосредствено пред и под кръста на купола му, представляват непристойни действия, оскверняващи храма и символа на християнската вяра - Светия кръст", роптаят расоносците.

Джипита купонясваха с танцьорки на пилон

Инстаграм, стоп кадър

Столичните джипита "подсладиха" годишната си конференция в НДК на 3 декември с... танци на пилон!

Скандалното видео бе качено в социалните мрежи от д-р Ясен Тончев, личен лекар в София, който е присъствал на "научния форум".

Шефът на организацията на общопрактикуващите лекари в столицата д-р Георги Миндов се опита да спаси "честта на пагона", но клипът с разкекерчените полуголи момичета се превърна светкавично в хит.

Д-р Миндов призна, че първоначалната идея била да поканят за афтърпартито шоумените Руслан Мъйнов и Шкумбата, но астрономическите им хонорари за 40-минутно участие ги отказали. "Танцьорките бяха подарък от заведението!", оправда се шефът на столичните джипита. "Аз съм мъж, водя полов живот и не виждам нищо лошо в такива изпълнения", изплю камъчето най-накрая медикът.

Ексдиректорът на НДК скочи на Иво Димчев и Малина

Боби Велков, бившият шеф на НДК, скочи срещу провокативния певец и актьор Иво Димчев навръх Рождество. Велков, който в момента е шеф на Обществения съвет на националната медия, изрази възмущението си от откровенията на екстравагантния майстор на пърформанса и призова колегите си за в бъдеще по-внимателно да пресяват гостите в тв студиата на "Сан Стефано" 29.

Конкретно ексшефът на НДК бе провокиран от някои "лични изповеди" на Димчев, в които той се хвали, че след вливки в известна столична клиника "задните части" на тялото му станали "издръжливи на сексуален натиск".

Веднага след Коледа Боби Велков отново изригна в социалката си. Този път той подбра за мишена кичозна статуя в поза мъжки шпагат на фолкзвездата от зората на жанра Малина. Скулптурата е кютната на 7-ия етаж на Двореца редом с гениалните платна на Ванко Урумов.

Панайот Панайотов и Кичка Бодурова се хванаха за гушите

Грандиозен скандал с концерт на Кичка Бодурова и Панайот Панайотов
Колаж: Телеграф

За едно от най-зрелищните противоборства на годината бе призната "размяната на любезности" в медиите между естрадните ветерани Панайот Панайотов и Кичка Бодурова. От "мижавата искра", изпусната, нарочно или случайно, от изпълнителя на "Момчето, което говори с морето", лумна цял пожар. И двете страни не се умориха дълго време да хвърлят съчки в него и се спряха чак когато вниманието на публиката също спадна до мижаво и надолу.

Панайот Панайотов, който нарече интереса към юбилейния концерт на колежката си в Бургас "мижав", до последно не се отказа от преценката си. Нещо повече - на пика на скандала той сътвори парчето "Мижав интерес" и го промотира по голяма БГ телевизия. Песента даде някакъв тласък на позаглъхналата кариера на певеца, но резултатът бе далеч от очаквания.

#бг звезди #скандали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници