Слава Севрюкова: България ще се лута 40 години, Изтокът ще надделее над Запада

Слава Севрюкова: България ще се лута 40 години, Изтокът ще надделее над Запада
A A+ A++ A

На 5 декември се навършиха 120 години от рождението на феномена Слава Севрювкова. Приживе тя добива световна слава, защото, освен че прави изключително точни пророчества, помага за важни научни открития, описвайки строежа на атома години преди учените.

До момента почти няма нейно предсказание, което да не се е сбъднало. Според нейния сътрудник, приближен и летописец доц. Иво Лозенски тя виждала, че България ще бъде разграбена и съсипана.

Малко преди кончината си през зимата на 1991 г. Севрюкова въздъхнала: "Не е достатъчно да се стъпи на прав път. Трудно е неотклонно да се върви по него. Нямаме, нямаме политици…". Тя ясно виждала, че народът ни ще се лута близо 40 години като юдеите, водени от Моисей из пустинята.

Другият неин летописец Христо Нанев също е съхранил много от нейните пророчества. Веднъж след демократичните промени Слава с пръстите на двете си ръце показала: "Два пъти по ей толкова правителства ще се сменят, докато се яви човек, който да не мисли единствено и само за собствения джоб...".

Виденията на Севрюкова обикновено съдържали голяма доза символизъм. Нейни тълкуватели коментират, че вероятно прорицателката е говорила за двадесетото правителство от началото на демократичния преход. Ако това е така, то моментът, от който ще се обърне обществено-политическият тренд, вече е настъпил. Но ако броенето се прави от годината на задаване на въпроса, то вероятно ще мине още малко време. Твърди се още, че прорицателката е говорила и за жена управник, която щяла да изведе България на по-светъл и достоен път. За по-далечното бъдеще тя виждала настъпването на епоха на мир и духовност. Изтокът обаче щял да вземе превес над Запада.

Китай щял да стане новата люлка на християнството. Човекът щял да еволюира и да живее до 120 години, че и повече. Според виденията на Севрюкова след само около стотина години колите ще летят. Бременността ще стане по-различна, тъй като с времето пъпната връв, свързваща майката с плода, ще изчезне, твърдяла пророчицата.
Слава Севрюкова е родена през 1902 г. в Нова Загора. Още на 8-годишна възраст тя усетила, че има особена сила. На младини обаче дълго време не смеела да признае на близките си, че виждала бъдещето и невидимите светове. На 16 години се омъжила за белогвардейския емигрант Степан Севрюков.

По-късно Слава се заселва в столицата в софийския квартал "Овча купел". До последно живее в схлупена къщурка със стаичка, кухня и антре. Мълвата за нейните способности обаче бързо се разнася. Основателят на бялото братство – учителят Петър Дънов, лично дошъл да ѝ се поклони, а по-късно двамата често беседвали и обменяли духовна информация за бъдещето на България и света. След 9 септември 1944 г. за даровитата жена настанали тежки времена. От нея било искано да доносничи или да казва на определени хора неща, които не са истини. Тя обаче отказала. Твърди се, че от гонения я спасила Соня Бакиш – жената на някогашния министър-председател Станко Тодоров. Гадателката, за която Ванга казва, че е била по-силна от нея, умира на 10 април 1991 г., пише "Ретро".

#Слава Севрюкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници