Павлова: Изненади от снега не трябва да има

Павлова: Изненади от снега не трябва да има
Министърът каза още, че Пернишка област има проблеми с доосигуряването на техника и добави, че нов екип ще поеме грижата за участъка на „Струма" - ЛОТ 0. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изненади от снега тази година не може и не трябва да има, съобщи на пресконференция регионалният министър Лиляна Павлова, която направи отчет за дейността на министерството.

Около 60 на сто от необходимите материали за поддържането на пътищата през зимата са осигурени за територията на цялата страна, увери Павлова, цитирана от „КРОСС".

Тя информира, че техниката все още не е по места, защото част от нея е на строителните обекти, но от 1 ноември спира строителството и машините ще се прехвърлят в съответните пунктове, от които се тръгва за разчистването на снега.

Министърът каза още, че Пернишка област има проблеми с доосигуряването на техника и добави, че нов екип ще поеме грижата за участъка на „Струма" - ЛОТ 0.

Освен това в Перник не достигат 20 водачи на специализирани машини, а във Враца - 60. Подобни трудности има в още няколко региона, въпреки безработицата, защото работата е тежка, добави Павлова.

Регионалният министър посочи още, че е разработена нова наредба с изисквания, нормите и правилата за поддържането на общинските и републиканските пътища, която е предложена за обществено обсъждане. С наредбата ще има единни правила спрямо класа и вида път за това как трябва да изглеждат почистените пътища при снеговалеж.

#министър на регионалното развитие #Лиляна Павлова #машини #сняг #снегопочистване #Перник #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници