Икебаната стана сервитьор на Канарските острови

Икебаната стана сервитьор на Канарските острови
A A+ A++ A

Певецът Деян Неделчев, известен в последните години като Икебаната, е станал сервитьор на Канарските острови.

Това обяви поетът и водещ на „По света и у нас“ Костадин Филипов. Двамата трябваше да представят заедно общата си песен „Счупени души“, но заради новата си работа музикантът пропусна събитието.

Нощ и нож

В столичен пиано-бар Филипов представи третата си стихосбирка „Нощ и нож“ (изд. „Персей“), в която са включени и няколко текста, по които вече са създадени песни. Авторът бе поканил изпълнителите им като Маргарита Хранова и Орлин Горанов да ги изпеят на живо на промоцията. Премиерно прозвуча и най-новата - „Счупени души“, но на запис, а преди това на видеоекрана бе прожектирано клипче, изпратено от Деян Неделчев от плажа под палмите. Косьо обясни, че певецът, притежател на един от 10-те най-уникални гласа в света, не може да присъства лично, тъй като е започнал работа като сервитьор на Канарите. „Трябва все пак някак да се изхранва“, добави поетът

Счупени души

Той разказа и историята на песента, как около 20 ч. вечерта музикантът му е звъннал да го пита кое му е най-любимото стихотворение, за да направи песен по него, а 6 часа по-късно му е изпратил демозапис на композицията. Така баладата с аранжимент на Константин Джамбазов е записана във Варна, има и клип, вече наличен в YouTube. Косьо разкри още, че по същото стихотворение „Счупени души“ е написал музика и авторът на незабравимите шлагери „Детски спомен“, „С днешна дата“, „Няма пътища назад“ и много други - Димитър Пенев. Маестрото сам съобщил новината на поета, но малко след това влязъл в болница, където почина през юли. „Може би никога няма да можем да чуем неговата мелодия“, тъжно заключи майсторът на римите.


#Деян Неделчев – Икебаната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници