Изборните страсти са налице и в Бразилия, избират нов президент

Изборните страсти са налице и в Бразилия, избират нов президент
A A+ A++ A

Изборни страсти днес има не само в България. На другия край на земното кълбо, в Бразилия, също се провеждат избори, съобщава БТА.

Изборите са за президент, вицепрезидент, губернатори, членове на долната парламентарна камара и част от състава на Сената.

Те започват в 8 часа местно време и приключват в 17 часа, а още след края на изборния ден ще станат ясни резултатите, предават световните агенции.

Особено интересна е битката за президентския пост в Бразилия. 

Там основната битка е между бившия президент на Бразилия Луиз Игнасио Лула да Силва и настоящият Жаир Болсонаро.

Социологическо допитване, публикувано вчера вечерта в страната показва, че Лула да Силва, който е подкрепян на тези избори от 10 партии с лява и центристка ориентация, ще получи 50 процента от гласовете, а Болсонаро - 34 процента, посочва Франс прес. 

Друго изследване на института ИПЕК пък показва, че Лула да Силва ще получи днес 51 процента срещу 37 процента за Болсонаро. Самият Болсонаро обаче е коментирал, че допитванията лъжат и той ще бъде победителят.

И в Бразилия, както у нас, за да бъде избран един кандидат за президент, той трябва да има 50 процента на първия тур. В случай, че не се получи такъв резултат, в Бразилия ще има втори тур на 30 октомври.

#Бразилия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай