Руски ракети и тежка артилерия отново летят към Запорожката АЕЦ

Руски ракети и тежка артилерия отново летят към Запорожката АЕЦ
A A+ A++ A

Обстрелът край украинската атомна електроцентрала "Запорожие" беше възобновен вчера, а враждуващите страни отново си размениха обвинения, ден след като Международната агенция за атомна енергия настоя за създаване на зона за сигурност, предаде Асошиейтед прес.

Руските сили са обстрелвали с ракети и тежка артилерия град Никопол, разположен на отсрещния бряг на река Днепър срещу най-голямата атомна електроцентрала в Европа, съобщи областният управител Валентин Резниченко.

"В централата има пожари, прекъсвания на електрозахранването и други неща, които ни принуждават да подготвим местното население за последиците от ядрената опасност", каза Резниченко.

През последните дни служители раздадоха на жителите йодни таблетки, за да ги предпазят в случай на изтичане на радиация.

В Енергодар, където е разположена централата, кметът отпреди руската окупация Дмитрий Орлов съобщи, че градът е попаднал под руска атака за втори път вчера и е останал без ток.

"Служителите на комуналните и други служби просто нямат време да завършат аварийните и възстановителните работи, тъй като поредният обстрел свежда работата им до нула", заяви той в приложението "Телеграм".

БТА

#Запорожката АЕЦ #Запорожка област

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници