Делян Добрев за Булгаргаз: Ако Сметната палата влезе там - няма да излезе поне година

Делян Добрев за Булгаргаз: Ако Сметната палата влезе там - няма да излезе поне година
A A+ A++ A

"Във временните комисии за договорите, свързани с "Булгаргаз" за доставките от "Газпром" се установи, че са правени огромни далавери - първо не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години, това заяви в пред БНТ Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ.

"Там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата", каза той.

"Крайният резултат е, че "Булгаргаз" е във фактически фалит. Успяха само за 6 месеца най-печелившото дружество в българската енергетика, което за миналата година имаше 99-100 млн. печалба, 0 лв. задължения, да го докарат до технически фалит", каза Добрев.

И посочи, че "белята за Топлофикация - София предстои".

Той коментира и по казуса "Джемкорп":

"Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали.

#Делян Добев #Булгаргаз #Топлофикация - София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »