АКФ: Делян Добрев върти схеми с ТЕЦ на Ковачки. Той: Поръчка! Знам и кой е авторът й!

АКФ: Делян Добрев върти схеми с ТЕЦ на Ковачки. Той:  Поръчка! Знам и кой е авторът й!

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

Депутатът от ГЕРБ и енергийно острие на партията Делян Добрев попадна във фокуса на ново разследване на Антикорупционния фонд - този път за схема за парични потоци чрез доставка на биомаса, свързана с родителите на Добрев чрез тяхна фирма, ТЕЦ на олигарха Христо Ковачки и един от маришките тецове - частния трети.

"Това е една история за въглеродни квоти, ТЕЦ-ове, мистериозен товар дървесен чипс и… няколко милиона лева", твърди АКФ.

Добрев обаче реагира мигновено на видеото за дървесния отпадък и фирмата "Визьор" - собственост на родителите на Добрев, фалшивите фактури и камионите без билети за превоз на дървесен чипс.

Стоп кадър/ФБ/АКФ

"Става въпрос за 3 милиона лева на година, отишли от ТЕЦ-а към родителите му", твърди АКФ:

"АКФ, с цялото ми уважение, това не е разследване! Това са внушения и манипулации. Поръчка е! Знам и името на поръчителите! Целта - да ми затворят устата, но няма да стане!

Стоя зад всяка своя позиция, която съм защитавал в комисията по енергетиката! Само един детайл като за начало, ако имах частен интерес, щях да искам централите да работят на дървесен чипс, а не на въглища.

Но за това се иска акъл, който авторите или нямат или не се вързва с поръчката. Останалите детайли ще изяснят адвокатите ми! И не, не е “пелетигейт” , “поръчкагейт” е!", недоволен е депутатът от ГЕРБ. Но не коментира заснетите кадри със скрита камера в цеха на семейната му "Визьор"...


#Делян Добев #АКФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници