Енергийният министър в оставка: "Чирен" е запълнено на 35%

Енергийният министър в оставка: "Чирен" е запълнено на 35%
A A+ A++ A

Газохранилището в Чирен е пълно около 35 процента. Това каза енергийният министър в оставка Александър Николов и допълни, че се работи за осигуряването на всички необходими количества природен газ:

"Отделно, нека да не се забравя, че в крайна сметка българската страна разполага с активен договор с "Газпром Експорт" и комуникацията дотолкова, доколкото обхваща нормални правни и търговски отношения, не е спирала. Как се очаква да бъдат запълнени хранилищата в цяла Европа, не само в България, при положение, че основен доставчик не е ясно как ще реагира".

Александър Николов посочи още, че се водят разговори и за допълнителни количества азерски газ над тези, които са посочени в договора и вече се доставят в страната ни в пълен обем:

"За допълнителни количества са водят преговори, но трябва да се прави разлика между 25-годишен договор и търговски преговори, които включват доставка сега, веднага на пазарна цена".

Александър Николов трябваше да бъде изслушан в парламентарната Енергийна комисия, но тя не проведе заседание заради липса на кворум, предаде БНР.

 

#Александър Николов #Чирен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници