Туджаров за риалити форматите и какъв е вкусът на печения скорпион ВИДЕО

Туджаров за риалити форматите и какъв е вкусът на печения скорпион ВИДЕО
A A+ A++ A

Слави Туджаров е travel блогър и заклет пътешественик. За широката общественост той набра популярност след участията си в "Сървайвър" и "Игри на волята". Пред нас той разказа кои са били най-големите предизвикателства там и кои са държавите, в които е изживял незабравими приключения. Чрез разказите си той ни пренесе в Индонезия, Филипините и някои от популярните европейски държави, в които е преживял какво ли не! Слави ни пренесе и в света на азиатската кухня и сподели с нас кои са били най-странните храни, които е опитвал. За какво още си поговори с момичетата от Peika.bg, можете да разберете в интервюто ни по-долу.

Здравей, Слави! Разкажи ни малко повече за себе си!

Аз съм скитник наляво, надясно през по-голяма част от времето. Тук-таме ме дават по телевизията, спя по разни реки и острови.

Какво те накара да се запалиш по пътешествията и да стартираш твоя влог?

Работех много време в офис, израствах нагоре и тръгнах да с търся апартамент. Както си ходех по огледи, стигнах до един апартамент, който беше хубав, но имаше един ъгъл, който ме притесняваше. И докато си мислех дали това си заслужава да се преправи осъзнах, че аз всъщност не съм щастлив. Казах си, че ако го купя, в следващите 25-20 години ще трябва да го изплащам. Нещо не бях предвидил както трябва и се замислих кога за последно съм бил доволен и щастлив.

Тогава се сетих за “Сървайвър”, където бях гладен и мизерстващ, но изпитвах щастие. Това, което можех да направя е да отида не онези острови във Филипините. Започнах да търся как се пътува до въпросното място.

И това беше моментът, в който попаднах на въпросните travel блогъри. Те публикуваха и информация за това колко печелят от тази своя дейност. Казах си, че щом те могат, значи мога и аз и започнах да проучвам въпроса.

Защо избра точно това място от “Сървайвър”?

Защото тогава животът ми се промени и се чувствах щастлив и исках да се върна към тези емоции. Беше много готино. Чувството е сякаш си на свещено място, сякаш влизах в някаква църква. Хората там не са свикнали с чужденци, освен снимачните екипи и дечицата те сочат и те гледат. Общуването с тях също не особено лесно. Техният английски е горе долу 50:50.

Кои са най-ценните качества, които трябва да притежава един travel блогър?

Най-важното е да не те мързи. Аз например ходя на ден по 20-30 километра. Нужна е и издръжливост, но много зависи в коя ниша си. Ако си в т.нар. luxury сектор, там отсядаш по скъпи хотели и се придвижваш чрез шофьори. Но пък за там ти трябват много повече пари. Аз не го избрах, защото не ме влече. Обичам да посещавам по-диви места и да видя всичко, което мога от дадената дестинация, да ходя пеша i откривам нови места.

Кое е най-екзотичното място, на което си бил и това, което предизвиква силна емоция у теб, когато си го припомниш?

Най-силна емоция предизвикват със сигурност първите две пътувания - едното е във Филипините, тъй като там времето беше лошо и имаше вероятност да не успеем да стигнем до самите острови, а другото беше в Рим, където изцяло изпитах свободата да пътувам сам.

Какво се случва с пътуванията на Слави по време на пандемията, в коя азиатска страна го е заварил Ковид-19 и с какви впечатления е останал от участието си в “Игри на волята” можете да разберете във видеото по-долу!

Вижте целия разговор във видеото:

 

#Peika&Jenite YouTube

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »