Изумителен рекорд - нападател на Атлетик Билбао 6 години подред няма изпуснат мач

Изумителен рекорд - нападател на Атлетик Билбао 6 години подред няма изпуснат мач
A A+ A++ A

Звездата на Атлетик Билбао Иняки Уилямс направи изключително впечатляващо постижение, след като шест години подред не пропусна нито един мач на своя отбор от Ла Лига. 27-годишният нападател постигна забележителния подвиг в неделя, когато баските загубиха като домакини с 0:2 от Селта Виго.

Универсалният нападател за последно отсъства за мач от Ла Лига на 17 април 2016г. Оттогава Уилямс играе във всички възможни двубои в лигата на своя отбор. Това прави невероятна обща сума от 227 последователни мача – 189 от които той е започвал като титуляр.

Предишният рекорд принадлежеше на легендата на Реал Сосиедад Хуанан Ларанага, който изигра 202 последователни мача в лигата между 1986 и 1992 година.

Но Уилямс надмина този рекорд на 1 октомври 2021 година, когато стартира като титуляр при победата на Атлетик Билбао с 1:0 срещу Алавес.

Уилямс, който се присъедини към баския отбор през 2012г., когато беше на 18 години, има общо 265 мача в Ла Лига за своя тим, вкарвайки 52 гола.

И тъй като договорът му е до 2028 година, Уилямс може да бъде настроен да удължи този невероятен брой от 227 последователни участия в лигата с доста сериозна разлика.

#Атлетик Билбао #Иняки Уилямс #рекорд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници