56 000 км, 9 месеца: Виолета Иванова обиколи 70 държави на 5 континента с мотор

56 000 км, 9 месеца: Виолета Иванова обиколи 70 държави на 5 континента с мотор

24 часа

A A+ A++ A

Виолета Иванова е жената, която постави рекорд, като обиколи с мотор 70 държави на 5 континента. Пред БНР тя сподели, че вече 12 години кара мотор.

"Общо цялото пътешествие ми отне 9 месеца, разпилени в рамките на 4 години поради ред технически обстоятелства. Километрите са около 56 хил. Не следях чак толкова стриктно самите километри", посочи тя в предаването "Преди всички". Обиколката си тя е започнала от София и отново в София я е завършила:

"Започнах през април 2019 г. Посоката беше изток. Първо тръгнах в посока Азия, след това Австралия, Нова Зеландия, Южна Америка, Централна и Северна. Европа я бях карала вече предварително. Първоначалният план беше да се прибера, прекосявайки отново Европа, но тази година, когато приключвах обиколката, вече се чувствах изключително изморена, затова реших, че не е необходимо да карам през цяла Европа отново. Трябваше да летим с мотора - от Канада директно до Атина. Прибрахме се по суша обратно в България, затваряйки кръгчето, този път от юг".

Иванова разказа, че в Индия е катастрофирала, но това не я е спряло да продължи.

"Първоначалната ми цел не беше свързана с рекорди. Целта беше да покажа на децата си, че всичко е възможно и че трябва да са смели, да мечтаят, да не се страхуват да опитват да постигат мечтите си", сподели тя.

В момента Виолета Иванова пише книги за преживяното. След това остава най-тежкият континент за покоряване - Африка, каза тя пред БНР.

#мотор #рекорд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници