Блокираните в Испания български туристи се връщат в понеделник

Блокираните в Испания български туристи се връщат в понеделник
Стотината български туристи, които бяха блокирани в испанския курорт Марбея, са превозени до Мадрид и ще се завърнат в България в понеделник. Снимка: hestiamarbella.com
A A+ A++ A

Стотината български туристи, които бяха блокирани в испанския курорт Марбея, са превозени до Мадрид и ще се завърнат в България в понеделник, съобщиха от посолството в испанската столица.

Туристите са настанени в хотел, но фирмата-организатор на пътуването не може да им осигури храна. Със случая се заемат представители на Българската дипломатическа мисия, уточнява БНР.

Десетки български туристи бяха блокирани в Марбея, Испания и останаха без превоз до страната ни в последния ден от почивката си.

Сънародниците ни пътували по програма „Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55-годишна възраст.

Според ТВ7 блокираните в Испания българи са 135, а според бТВ са 88.

Агенция „Он травел" (On Travel), която трябвало да прибере курортистите от испанския град, ги уведомила в последния момент, че полет няма да има. В противен случай пътуването пропадало и тъй като се дължи неустойка, клиентите се съгласили да дадат още пари.

Седмица по-късно се оказало, че туроператорът не е осигурил самолет за обратния полет. По думите на организаторите, машина на държавния авиопревозвач трябва да лети празна до там заради тях, което било неизгодно.

#Испания #програма „Златна Испания" #„Он Травел" #проф. д-р Боян Лозанов #автобус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници