215728 статии       |       466 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.82413| EUR 1.95583| GBP 2.30437|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТОМаймунска шарка

Размер на шрифта:   

Денков посочи кои деца ще бъдат включени безплатно в детските градини (НА ЖИВО)

18 януари 2022, вторник / 11:00; Коментари: 0
Send to Kindle
Денков посочи кои деца ще бъдат включени безплатно в детските градини (НА ЖИВО)

"Предвидени са средства за безплатно включване на всички деца над 3 години в детски градини". Това каза на брифинг на МОН министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

"Предвидени са средства за безплатно включване в детски градини на всички деца над 3-годишна възраст. Досега в отделни общини имаше предвидени средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат осигурени средства за всички деца от 3 години нагоре да бъдат освободени от такси и включени в детските градини", заяви министърът.

Всички приоритети са базирани на една основна цел - разширяване обхвата на образованието, посочи той. 

Просветният министър иска повече научни публикации да се проверят за плагиатство.

Досега можеха да се проверява за плагиатство само научни публикации, които са участвали в конкурси. Това оставяш е широка врата за хора, написали книги. Сега ще може всякакви научни публикации да се проверява за плагиатство. Това обяви министърът на образованието акад. Николай Денков по време на пресконференция. “Надявам се да бъдат направени първи стъпки и за преструктурирането и обединяването на висши училища. Има различни варианти и степени на обединиение. Аз съм започнал този разговор неформално”, добави той.

Министърът на образованието акад. Николай Денков ще предложи допълнителни почивни дни между двата срока в седмицата от 31 януари - 4 февруари. По този начин учениците ще имат общо девет неучебни дни. Предложението ще бъде обсъдено на отраслов съвет в петък.

Карантинирани са 3,6% от учителите в страната, 2,58% са карантинираните деца. Това обяви министърът на образованието акад. Николай Денков по време на пресконференция. Той точни, че в локален план е възможно да има училища и общини, където тези проценти са по-високи, но там се прилагат само мерки на местно ниво.

Аз съм тук до 20 часа вечерта и последното нещо, което правя е да подписвам заповеди, за да може на следващия ден училищата в общини с висока заболеваемост да минат дистанционно, обясни той.

Според него няма логика да се спира образователният процес на национално ниво. 

  

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: