Денков и Василев се връщат в парламента, Ковачева подаде оставка

Денков и Василев се връщат в парламента, Ковачева подаде оставка

прес

A A+ A++ A

Бившият премиер Николай Денков и ексфинансовият министър Асен Василев се връщат в парламента като депутати. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на НС Росен Желязков. Заедно с тях се възстановяват пълномощията като народни представители на Атанас Славов и Андрей Цеков, които бяха министри - съответно на правосъдието и на регионалното развитие.

Прекратени са пълномощията на замествалите ги по време на участието им в правителството Бенямин Хасан, Веселин Недев, Радослав Василев и Мирослава Петрова.

Росен Желязков съобщи и за подадената оставка на националния омбудсман Диана Ковачева във връзка с избора ѝ в Европейския съд за правата на човека и предстоящото й встъпване в длъжност. Съгласно закона предсрочното прекратяване на правомощията й не се гласува.

От трибуната беше съобщено за преминаване през въздушното пространство и територията ни на съюзнически и чужди въоръжени сили и средства, включително за участие в учение извън страната и за съвместна подготовка.

Председателят на НС Росен Желязков поздрави мюсюлманите в България със започналия празник Рамазан Байрям.

"Бих искал от трибуната на Народното събрание да поздравя мюсюлманите в Република България и да им пожелая в този светъл за тях празник много радост, благополучие и най-вече здраве. И нека всички ние да сме пример за толерантност спрямо идните поколения и да се радваме на мир, любов и благоденствие. Честит празник!", пожела Желязков.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници